onsdag den 3. oktober 2012

Verdens nemmeste æbledessert

I min verden findes der (næsten) ikke noget bedre end æbledesserter. Og lige nu er det sæson for æbler, så det er lige tiden til at lave det.
Måske er det lige en overdrivelse at kalde det her for en opskrift, for det er så uforskammet nemt at lave den! Den er genial til, når du bare må have noget til den søde tand. Den kan spises alene eller sammen med alt muligt andet, fx creme fraiche, skyr eller flødeskum...
Til 2 personer skal du bruge:
- 4 æbler
- Stødt kanel
- Lidt smør (kan undlades)
Varm ovnen op til ca. 180 grader.
Skær æblerne i chunky skiver, så de er nogenlunde lige store.
Kom dem i et fad, og smid nogle skiver smør ned til det - det tager de nemlig ikke skade af!
Hæld kanel over æbler og smør. Nu er jeg meget glad for kombinationen af æbler og kanel, så jeg bruger en hel del kanel...
Ryst fadet godt og vend æblerne rundt i kanelet, så de bliver alle bliver dækket.
Stil fadet i ovnen, og alt efter om du gerne vil have at æblerne skal være helt bløde, eller om de stadigvæk skal have lidt bid, så skal de have mellem 10-20 min. Undervejs skal du lige vende æblerne i det smeltede smør, så alle skiverne får en del af smagen...
Og så er den færdig! Det var nemt ikke!?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar