fredag den 7. december 2012

Hamburg Day One

Så gik turen til Hamborg. Igen. Denne gang var det en balletforestilling (som sædvanligt) og de tyske julemarkeder, der træk os syd over grænsen.

Ligesom sidst tog vi bilen - så kunne vi nemlig fylde bilen med tyske godter a.k.a. riesling m.v. 
Det tager kun ca. 5 timer fra København. 
Desværre havde vi ikke den sædvanlige picnickurv med, så vi måtte spise det båden kunne tilbyde :(
Det var virkeligt ikke spor rart, og min indre madsnob var stærkt utilfreds!

Ca. 2 timer efter vi kørte fra båden, var vi i Hamborg og have fundet vores hotel.
Normalt benytter vi jo Fritz Hotel (du kan måske huske mine beskrivelser fra de sidste ture til hamborg? Hvis ikke, så kan du se dem her og her), men vi ville gerne prøve noget nyt denne gang.
Så det blev til Hotel/Hostel Superbude.de. Elsker det! Det er et gennemført design og super fed indretning - og så er det ret billigt!

Receptionen
Værelset
Og så skulle vi naturligvis ud og nyde byen! Hotellet ligger i Schanzenviertel (vores sædvanlige kvarter), så der var ikke så meget opdagelse over vores indledende manøvre. Til gengæld blev der måske shoppet en lille bitte smule.
When in Hamburg... Så SKAL man have currywürst!
Min stedfar er bare ikke så glad for det...
Han er derimod meget begejstret for oste, så vi fik lige et par stykker med fra det lille marked på Schulterblatt.
Og når man er i Hamborg i juletiden, så skal man også have glühwein! Den blev indtaget på Kostbar
Kopperne er så fine!
Og vi skulle naturligvis også lige forbi Frank und Frei og have et glas vin (og en flammekuechen). Det bliver min mor og jeg så glade af
Vi havde på forhånd bestilt bord på Restaurant Nil, der ligger i kvarteret.
Maden er en opdateret, forenklet og forfinet udgave af det klassiske tyske køkken - og det er virkeligt god mad!
De havde pyntet op til jul.
Vi valgte deres 4-retters december menu.
Første ret var rinderfilet med oksekæber, spinat og shitakesvampe. Smuk lille anretning, der smagte virkeligt godt!
Anden ret var sandart porcheret i kakaosmør med skozonerrødder og "mole-couscous". Det var også en virkelig lækker anretning, som bare sad lige i skabet!
Tredje ret var and med æblerødkål, tranebær og en kartoffelknödel. Jeg har aldrig forstået det der med knödels, og heller ikke denne smagte ikke af noget. Til gengæld var anden, kålen og bærrerne helt fantastiske!
Som fjerde ret valgte vi ostene, der også bare var virkeligt lækre!
Jeg var ikke helt mæt efter de 4 retter, så jeg nappede også lige en dessert til kaffen
Belgiske vafler med vanilieis og lækre æbler - YUM!
Efter det helt formidable måltid vaklede vi lykkelige hjem til vores hotel...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar