mandag den 4. november 2013

Søndagsfrokost, Paris

Efter at have trasket rundt hele formiddagen med alle vores indkøb fra markedet, skulle vi have noget mad. Og vi skulle have en stor frokost - især fordi vi skulle flyve hjem senere på dagen, og ude i den lufthavn finder man intet godt. Og det er da bedre at slutte af med en god frokost når man nu er i Paris!

Vi traskede rundt ovre ved Étienne Marcel og Saint-Eustache (en fantastisk smuk kirke!), så vi fandt nogle cykler og spurtede tilbage mod Bastille, for vi skulle til Le Square Trousseau! Ved ikke om I kan huske det, men var her faktisk også sidst jeg var i Paris - indlægget er her.
Det er en hyggelig restaurant ved Square Armand Trousseau (rundt om hjørnet fra Le Baron Rouge) - du finder hjemmesiden her! Her er stort set altid proppet, og det er åbenbart et populært valg for en søndagsfrokost, så vil nok anbefale at bestille bord! Vi fik heldigvis et af de sidste, og er stærkt tilfredse
Maden blev lynhurtigt bestilt, og jeg skulle (naturligvis var jeg lige ved at sige) have snegle
Og det fedeste ved Le Square Trousseau er - udover maden - at man kan (og SKAL) tegne på duen!
Desværre halter mit franske en smule så kom til at stave lidt forkert - men jeg giver min mor skylden for hun påstod jeg skulle skrive noget andet!

Til hovedret valgte vi begge hvad man nærmest kan kalde en fransk udgave en schnitzel (jeg kan simpelthen ikke huske hvad den hedder) med et stykke kalv og en fantastisk svampe-flødesovs. Det smager SÅ absurd godt at du må og skal bestille den når (for det skal du) du er der!
Og så er der masser af fritter til! Hvis du altså bestiller det - tror også man kan få salt og andet kedeligt...
Det største og eneste problem med denne ret er, at der er for lidt sovs.
Selvom vi var mætte til bristepunktet, så skulle vi da lige have en dessert - og da de havde pavlova på kortet, havde jeg ikke rigtigt noget valg...
Og så lige et mere
Mor nappede en Tarte Citron, men den var kold og dermed ikke lige så spændende som den kunne have været - men godt smagte den
Da kaffen var drukket, var det også på tide at smutte tilbage til lejligheden, og pakke de sidste ting. Vi fandt et par cykler og kørte hjem igennem byen en sidste gang.

Det var den bedste tur, og jeg havde den bedste fødselsdag man kunne ønske sig. Og så havde jeg slet ikke lyst til at komme hjem (det har jeg nu sjældent), men så er det jo godt, at Paris ikke forsvinder - den bliver lige hvor den altid har været, og den bliver ved med at være lige så fantastisk som den altid har været.

Har du også lyst til at tage til Paris, så tjek Airbnb for lejligheder, og så er det er ofte billigere end hoteller. Vi boede i den mest vidunderlige lille lejlighed i det 11. arr., med tagterrasse og masser af lys til 730 kr. pr. dag (tjek linket her).
Både Air France og SAS flyver ofte til Paris, så der er masser af muligheder for at finde en billig billet.

Har du nogle tips'n'tricks til Paris, så må du meget gerne skrive dem i kommentarfeltet nedenfor. Jeg har nemlig tænkt mig at lave en miniguide til byernes by, og man kan jo altid bruge lidt inspiration!