mandag den 16. november 2015

Snaskede æblecroissanter med et skud saltkaramel

Jeg har fundet på en snasket og beskidt lille snack, der er perfekt til efteråret og den kommende vinter! Lune æbler med kanel, tomme kalorier i spandevis og lidt saltkaramel som prikken over i'et. Det bedste af det hele er, at de er vildt nemme at lave!


Her i weekenden havde jeg planlagt total afslapning og selvforkælelse inden julestress og -jag sætter ind. Desværre kom angrebene i Paris til at kaste en mørk skygge over verden. Jeg har en del venner og bekendte i byen, hvoraf flere bor i nærheden af Bataclan, hvor jeg også selv har nydt en drink indtil flere gange. Heldigvis var de alle uskadte. Nogle gange er verden bare ond og modbydelig, men man må ikke lade det overskygge det gode og vidunderlige. Så for at få lidt glæde tilbage på en smuk lørdag morgen besluttede jeg mig for at få lavet lækkerier til mig selv - så måtte den virkelige verden altså vente lidt...

Inspirationen til denne syndige lækkerbisken er hentet hos The Londoner, der i øvrigt har masser af sunde og syndige opskrifter!

For at lave 6 croissanter skal du bruge:
- 1 pakke færdiglavet croissantdej
- 1 æble
- stødt kanel
- sukker (kan undlades)
- karamel
- saltflager
- flormelis (kan undlades)

Tænd ovnen på ca. 100 grader (varmluft), tag en bradepande frem og kom bagepapir på.
Find croissantdejen frem


Jeg brugte denne, som jeg fandt i Irma for nylig - ganske glimrende udgave!


Rul dejen ud og pil forsigtigt stykkerne fra hinanden


Skær æblet i små tern, og gerne i lidt forskellige størrelser, hvis du kan lide lidt bid - jeg kom til at lave mine for store første gang, og de nåede ikke at blive bagt ordentligt igennem...


Kom stykkerne op i en skål og hæld kanel og evt. sukker over


Ryst skålen godt, så alle stykkerne bliver dækket



Tag et af croissant-stykkerne og kom en tsk æble på nede på det brede stykke



Tag din karamel (min er købt i Frankrig, men mon ikke man kan finde det andre steder - tænker, at dulche de leche også kan bruges...?) og kom en lille skefuld på æblerne




Drys lidt salt over


Rul dejen sammen som du normalt ville rulle en croissant - du skal bare huske at lukke "hullerne" i siden, så alt det lækre ikke ryger ud ved bagningen



Her havde jeg ikke lukket godt nok, så der kom altså lidt snask ud på bagepapiret - og det ville jeg jo hellere have haft var inde i croissanten...

Kom rullerne på bradepanden (husk bagepapir!)


Giv dem først 10 minutter på ca. 100 grader på den midterste rille. Skru så derefter op til 150 grader og giv dem 5 - 10 minutter mere.


Når de er lækre og gyldne er de færdige - jeg kan bedst lide mine lidt underbagte (de her var så lige lidt for underbagte, men det fik jeg rodet bod på anden gang), men kan du lide dem lidt mere crispy, giver du dem bare lidt længere. Bare husk at holde øje med dem, for det går altså ret hurtigt lige pludseligt...



Drys forsigtigt lidt flormelis udover vidunderne gennem en si


Et voila! Så er de klar til servering!

Lad dem køle lidt af inden du serverer dem, da de godt kan være lidt varme inden i - vi kan jo ikke have at man brænder sig...


Jeg indtog mine som morgenmad sammen med kaffen, men de kan jo sådan set spises døgnet rundt... Og til andet end kaffe...




Hvis man ikke synes de er snasket nok i sig selv, så kan man fordel lige dyppe dem i en omgang creme fraiche (husk nu at alt under 38% ikke er creme fraiche - det er bare noget syrnet mælk!)


Haps!


Som sagt lavede jeg lige et par fodfejl første gang (hvor jeg også tog billederne - gad simpelthen ikke tage dem igen dagen efter), men det fik jeg altså rettet til...

Blev faktisk lidt sulten af at se på billederne, så jeg må vist lige få købt noget mere croissantdej i aften...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar