søndag den 22. maj 2016

Eldorado i København

I sidste uge var der sommerstemning i København og vi fik - forhåbentligt - en lille forsmag på det bedste ved den danske sommer: drinks udenfor, varme temperaturer og skyfri himmel.

Vi skulle ud og spise på Christianshavn, så vi besluttede os for at mødes lidt inden for at nyde vejret så meget som muligt 


Kayak Bar ved havneløbet er der eftermiddagssol og sydlandsk stemning. Jeg er fan!
Man kan sidde oppe på fast grund eller hoppe ned på det de selv kalder for en flydende strand under palmerne.

Vi tog naturligvis stranden - det skal jo ikke hedde sig!


Der blev lynhurtigt bestilt drinks - og surprice! Jeg hapsede en aperol spritz




Blege stænger er mine egne...

Desværre kunne vi ikke blive siddende der for vi skulle videre og både Emilia og jeg var sultne...

Hvis vi nu ikke lige skulle videre, så kunne jeg snildt have siddet der i eftermiddagssolen i et par timer og drukket (for mange) drinks! Det må jeg jo så bare gøre en anden dag...


Afsted mod Christianshavn og Eldorado!

Eldorado er en del af Kadeau's evigt voksende imperium, men i modsætning til både Kadeau'erne og Pony'erne, så er råvarerne ikke nødvendigvis fra Bornholm - rygtet siger, at Theis, køkkenchefen, var lidt træt af at skulle holde sig til de samme råvarer og lade sig begrænse, så nu har han fået frie tøjler, og Eldorado har vel en slags verdenskøkken - lidt fra østen, lidt fra sydamerika osv.


Der er plads til 80 derinde - enten ved bordene eller i baren

Vi bestilte med det samme en af hver snack (nogle af fik vi to af, så alle kunne smage - aner dog ikke hvilke af dem det var for det styrede køkkenet), som vi kunne dele.

Det er en strategi der kun kan anbefales!

Kimchi


Trøffelpølse


Den forsvandt pænt hurtigt - prøvede forgæves at overbevise de andre om at det slet ikke var noget for dem...

Okseinderlår og gærcreme


Naan og dhal


Skal du kun vælge en snack, så sørg for at vælge den!

Bok choy & nam jim


Omelet, salat og peanuts (jeg fik ordre på at holde mig fra dyppelsen)


Padrone chili & bonito (der groft sagt er en slags tun-fisk)


Det er nok den sjoveste af dem, da bonitoen "bevæger" sig - og så smager den også dejligt...

Chicharrón - eller fancy pancy flæskesvær, som jeg straks omdøbte dem til!


De var ret lækre! Desværre havde de en dårlig vane med at sætte sig i tænderne...

Da vi havde fået mad-puslespillet til at gå op og havde fordelt alle snacks rundt omkring, kastede vi os ufortrødent over det








Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at vores arme gik som møllevinger - og jeg satte igen igen meget stor pris på at have lange arme, så de andre kunne ikke stille tingene så langt væk, at jeg ikke kunne nå #win!

Da alle tallerkener og fade var slikket rene kom brødet og smørret på bordet




Smørret er rørt med peber og olie - mums!

Vi kunne heller ikke vælge hvilke små retter (der er nogenlunde på størrelse med forretter), så vi tog to af hver til deling

Thai sweetpork


Den var helt perfekt tilberedt og sovsen lækker klistret og sødlig. Skal der være en anke, så kunne de sagtens skrue op for chilien...

Kammuling, kål & østers



Det var nok den kedeligste af retterne. Ikke at den var dårlig, men den var bare heller ikke noget særligt...

Koreansk bibimpap


Jeg har aldrig prøvet bibimpap før, men det er ikke sidste gang jeg kaster mig over det - men det er ikke for dens gode udseende når den bliver blandet sammen


Normalt er jeg ikke til ris-retter, men det smager altså forrygende! Igen ville det ikke skade med et skud chili...

Igen gik vores arme som møllevinger, og vi kæmpede hver især for at få mest muligt af den lækre lækre mad



Da vi var nået til hovedretten besluttede vi, at det nok var på tide at vælge nogeet selv - og selvom det næsten var en umenneskelig opgave at vælge mellem retterne, lykkedes det dog til sidst. Med løfter fra alle om, at de andre naturligvis måtte smage...

Jeg tog Lam, asparges og garam masala


Hvilket jeg var meget begejstret for - og havde umådeligt svært ved at skjule...



Min mor og stedfar kastede sig over Slethvar, tomat og citron



Den smagte dejligt! Og det var kun lige med nød og næppe at jeg fik reddet mig en smagsprøve...

Emila tog til gengæld Kylling, asparges &soya/ingefær



Emilia var meget glad for sit valg, og erklærede med det samme, at det var den bedste kylling hun nogensinde havde fået! Jeg fik desværre ikke smagt den, men de andre var også meget begejstrede!


Nu havde vi fået smagt samtlige varme retter, og nået til den søde del. De gamle er ikke dessert-mennesker, så de valgte at tage en af hver salgs ost for at dele dem. Og så kunne vi andre jo passende smage deres - de sørgede heldigvis for at få osten uden valnødder

Grúyere med olivenolie og lidt friskkværnet peber


Foume d'ambert med honning (så vidt jeg husker)


Jeg er bestemt ikke fan af blåskimmeloste, men den her smagte faktisk ganske udmærket. Ikke at jeg er helt overbevist, men jeg kunne da klemme den ned...

Emilia valgte rabarbertærte & vaniljeis




Jeg valgte de Grønne jordbær, brændt chokolade & creme fraiche



En skøn symbiose med den fede smag fra creme fraichen, den syrlige smag fra de grønne jordbær og sødmen fra den brændte chokolade. Ville ønske at jeg havde været mere sulten, så jeg kunne have spist en omgang mere!

Desværre var vi igennem hele menuen, og dermed var vi løbet tør for undskyldinger for at blive. Det var ikke første gang jeg var på Eldorado, og det er bestemt ikke den sidste gang! Vi var der denne gang en hverdag, og der var der ikke helt proppet, men bestil hellere bord for at være på den sikre side. Og så kan jeg også anbefale deres drinks!

Det er en fast tradition når vi spiser på Christianshavn at slutte af på Eiffelbar lige rundt om hjørnet. Det skønne sommervejr gjorde, at turen derhen var fantastisk smuk


Og på Eiffelbar skal man have Eiffelpils!



En perfekt afslutning på en fantastisk aften!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar